25. tammikuuta 2014

HuHuuiHuHuuuui !




 Aamuhommat alkaa olla meillä tältä osin ohi, on tehty puurot kahta eri sorttia, minulla ja lapsille, pyykkiä pesty, ruokittu ittemme, imuroitu, siivottu lelut O:n huoneeseen, sitten menikin L päiväunille ja oli minun aikaa jumpata. Karkeasti sanottuna kyykkäsin ainaki 100 toistoa tänä aamuna ja nyt jalat on muusina, tämä tunne on vaan aika mahtava ja onneksi ohimenevä :)



Tähän väliin voisin muutaman kuvan laittaa meidän kodista mitä mulla nyt niitä on näpsittynä.. :) Eli rivitalo kolmion päätyasunto(vuokra), 73 neliötä :) 
Olohuonetta 

Keittiö hämärässä tänä aamuna :D

O:n huone, joka muuttuu kyllä kertaheitolla, kun veljekset pääsevät samaan huoneeseen. Eipä täällä kyllä juuri leikitäkkään, kaikki on aina olohuoneessa :D Sängyn vieressä on vielä ikean lokerikko ja töllö :) Kaapistot vasemmalla.

Kyllä nyt täytyy taas alkaa laitteleen sapuskoja meille kaikille, että päästään syömään oikeaan aikaan,rytmit on tärkeitä  ja koitan pitää niistä mahollisimman tarkkaan aina kiinni. Ihan joka kerta se ei onnistu, mutta parhaani yritän tässäkin!

Luulin tämän päivän olevan taas kamala pakkaspäivä,asennoiduin jo siihen , mutta mittarissa ei oo enää ku -12, mukavaa!  :) Joten tänään voisi olla pieni lenkki paikallaan ja jos ei oo ihan pakko mennä kauppaan aion ulkoilla lasten kanssa ;)


Taas näitä 'neljän seinän päiviä'...

(tätä puhelin ei eilen suostunu julkaisemaan jostain syystä niin se tuli nyt.. ) 

Nonni meni sohvanpohja hommiksi eli väsyttää niin pirusti!! Pikkuinen nukkunut 20.00 asti ja isoveikka tuolla katselee kirjaa nätisti omassa huoneessaan. Meinasi olla kiukku, meillä molemmilla.

Päivät väsyttäviä ja pitkiä kun sisällä ollaan pakkaselta ja ukkokultaki iltavuorossa joten käytännössä koko viikko on taas oltu suurimmaksi osaksi yksin lasten kanssa.. kyllä se välillä voimille ottaa tämäkin, varsinki nyt kun meillä oikeasti syödäänki koko ajan ! Jatkuvasti saa olla hellan ääressä mutta semmostahan tää ny vaan on.. vaatii totuttelua taas kun meiän vauvva on alkanu syömään jo myös sen 5krt/pvä, yritän ajoittaa ne aina samaan aikaan omaan rytmiini niin olis edes vähän sitä 'vapaata'  aikaa, nii mitäs se sit onkaan.. ?

Mulla alkaa 2 viikko kohta olla tässä rosessissa ohi, tai no reenien osalta melkeenpä  3:s . Jännä miten nopeaa menee aika ja musta tuntuu että aika hyviä tuloksia on luvassa jos vaan jaksan tätä tarpeeksi, välillä tuntuu ettei oo muuhun aikaa, eikä kyl ookkaan ja mietin oonko ihan jopa itsekäs kun aikaa menee itseeni enemmän.. ?? Tuntuu jotenki väärältä mut kohtahan tämä sit loppuukin.. tai no ei ihan kohta.. jos tätä vauhtia menee 'kehitys' lopetan tämän  tiukan noudattamisen jo aiemminkin.

Nyt väsyttää sen verran että otan kohta iltapalan lautaselle ja painun nukkuun ! Jos ensiyönä jo nukuttais putkeen heräämättä nimittäin viime yö meni yhdellä syötöllä kun lisäsin päivällä soseiden määrää... !

21. tammikuuta 2014

Eilinen päivä meni jotenkin siivillä, vaikkei mitään sen erityisemmin tehnyt. Aamulla kävin kaupassa ja kannoin neljä pussia ruokaa kotia, hankalaa nyt valita toisille mitä he voisivat syödä kun itsellä niin "ykstoikkonen" ruokavalio.Toki saisin paljonki erilaisia äpöstyksiä mutta ei oikeen riitä aika niitä sit toteuttaan ja suunnitteleen eikä pysty, näillä mennään siis :)
Siskoni piipahti kylässä ja muuten touhusimme sitten vain sisällä, tehtiin muuten kuperkeikkoja ja kylläpä se on vaikiaa näin aikuisena, lapsikin nauroi mulle ja huusi kummastuneena " ääääiiiitiiii topeta.." paras oli siis jättää lapselle tämä homma :D



Mietin useasti, millaista minun elämä oli ennen lapsia, kamalaa, en haluais muistella jotenka päällimmäisenä asiana on vain se kun tapasin minun elämäni suuuurimman rakkauen,uh!, joka toi mulle muuttolaatikoita, oltiin silloisen kaverin kanssa muuttamassa kimppakämppään enkä tuntenut avopuolisoani sen kummemmin, mutta siitäpä se lähti.. Ei se meinannu kotia päästä kun jumitti meiän oven eessä niitten laatikoitten kans  ja poltti liekkö askin tupakkia siinä hermoissaan :D


Ei menny kauaa kun me hengailtiin ihan kunnolla, mie olin kyllä heti ihan varma että nyt kolahti ja kunnolla,halusin heti lapsia tämän ihmisen kanssa,mie löysin vihdoinkin turvallisen kainalon ja tässä haluan pysyä :) Sitten pikkuhiljaa muutinkin hänen yksiöön ja siitä muutimme sitten yhdessä kaksioon v.2009 ja hankittiin sen jälkeen tuo meiän sohvaperuna joka oli sillon 2v.

Sitten aloin odottamaan esikoistani joka syntyi sitten n. vuosi koiran hankinnan jälkeen elokuussa 2011. Olo oli niinkuin olisin jo ollut raskaana aiemmin, olin niin valmis kaikkeen, mulla ei yhtään jännittänyt mikään 







Tuosta kaksiosta päätimme muuttaa isompaan ,esikoiseni ollessa 6kk , tänne Napapiirin taakse, kolmioon ja täällä olemme siitä asti viihtyneet ja perheemme on kasvanut viime elokuussa 2013 taas yhdellä pojalla lisää. Nyt tuntuu että perheemme on kokonainen eikä mitään enää puutu. :) Tämä on erittäin hyvä näin :)


Tässäpä oli pikaisesti hieman minun jälkeläisiä, elämäni aarteita, meidän tulevaisuus <3


 Meillä alkaa olla kohta aika lähteä 5kk neuvolaan, voisin laitella siitäkin sitten hieman postausta, jos ehdin..














20. tammikuuta 2014

Meidän maanantaista.. :)

Huuh meidän aamu(yö) oli Outo!Vanhin poika ei koskaan valittanut tulevia hampaita,pienimmäinen senkin edestä nämä pari päivää. 04.00 aikaan yöllä kukuttiin ja heräiltiin yhtäkkisiin huutokiljukohtauksiin ja vain syliin rauhottui, huuto alkoi tasan sillä sekunnilla kun pää koski tyynyä ja eiku ylös :) Olin ihmeen virkeä jo tuolloin mutta nukuimme silti n.07.00 asti.

Sitten olikin aika aamupalan mulle smoothie(kaurahiutaleet, maitorahka, mehukeitto ja marjat sekasin ja kurkusta alas) ja pojalle puuro.. n.11.00 aikaan menin salille treenaamaan kun mies on tänään vapaalla, joten oli minun parituntinen "hermoloma" paikallaan kun muuten tulee oltua niin paljon kotona..




Salilla oli hiljaista ja pitkästä aikaa hilippasin juoksumatolla n.20min ja siitä puolen tunnin kuulatreenit. Salilla valitsin jo ihan reilusti isomman kuulan mitä kotona joten odotettavissa kipeitä lihaksia luulen?? 

Oon pohdiskellu ja hoksannu tämän dieetin vaikutuksia; kuinka mulle nykyään riittää pätkittäiset(3-5h) yöunet hyvin.Eikös ne sanokkin että dieetillä unentarve vähenee ja olo on virkeämpi kun syö säännöllisesti ja ennenkaikkea terveellisesti! Iho on tosi hyvässä kunnossa , maidon tulo ei oo häiriintynyt ja muutenkin kaikki pelaa kropassa paremmin. Voin vaan yksinkertaisesti paljon paremmin ulkoisesti ja sisäisesti :) 



"Iso kola.."

Kotiin palattuani olin ihan liian energinen vieläkin joten lähdimme heti ulos, oli pakko saada raitista ilmaa ja poikakin oli yhtä hymyä kun pääsi lumitöihin ;) Onhan hän halunnut tehdä niitä joka päivä ,jokaisen kanssa :D 

Nyt tämä touhupetteri nukahti tuonne jonnekkin, ilmeisemmin lattialle mitä se on alkanut tekemään kun ei päikkäreitä enään nuku, ainakin talo hiljeni alta aika yksikön,kahvikuppi käteen siis ja kauppalappua kirjoittamaan huomiselle....

Mulle voi sitten ehdottaa kaikenlaista mitä haluaisitte lukea blogistani!
Ensikertalainen kun olen tekstit on vähän varmaan laidasta laitaan ja en jaksa alkaa elämätarinaa kirjoittamaan alusta loppuun tähän hetkeen, mutta jotain aina voisi kirjoitella kun ehtii ja laittaa vaikka "vanhoja" kuvia näkösälle.. :)




19. tammikuuta 2014

Ehkä tää nyt onki vaan just se mun juttu??

...miksi en ole kirjoitellut ensimmäistäkään lausetta...? ( joo on mulla kaks julkasematonta tekstiä tuossa mutta ne ny saa jäähä koska niistä on viikkoja aikaa :D ), "uudet" ruokailutottumukset on saanu minut uppoutumaan omaan itsenäiseen maailmaan täysin.Pienimmäinen tekee hampaita,mie ruokia, mies käy töissä ja isoveikka saapi pään pyörälle kaikista kommelluksista sekä pakkaspäivät on pitäneet meiät ihan sisätouhuissa tämän viikon. :D

En ala sen kummemmin ittestä jaarittelleen ainakaan nyt.

Ensimmäinen viikko siis Lite- In shapea takana. Tässä pieni kuvaus mitä tuleman pitää:


"Naisille ja miehille, joiden tavoitteena on saada lihaksikkaampi vartalo. Sopii myös heille, jotka haluaa kiinteyttää ja muokata vartaloaan, eikä pudotettavaa rasvaa ole kovin paljoa. Tavoitteena muokata ja tiivistää vartaloa. Hankkia lisää lihasta. Vältytään epäterveelliseltä jojo-laihdutukselta, eli pysytään saavutetuissa mitoissa,syödään proteiinipainotteisesti unohtamatta hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja. "


Omasta mielestä olen tehnyt kaiken tosi "jäntillisesti"(meillä on ollu isällä ja pojalla kaikenlaisia herkkuja ; donitsia, oi geishakeksejä sekä fasupaloja ym...) vaikka ihan niin tarkka ei tarvitsisi mulla kuitenkaan olla koska pienempi roikkuu vielä tississä muutamia kertoja päivässä, jo sekin vie aineenvaihduntaa aika kiivaaksi kaiken muun lisäksi, mutta minkäs teet, helpoimman kautta en mee, keltä lie periny! Lisä inspiraatiota ja hyviä neuvvoja/ohjeita oon saanut omalta siskolta sekä oon aina välillä lueskellut blogeja sieltä sun täältä. 


Syön siis 5 krt/pvä ja ennen tuli syötyä 4 joten hirveää muutosta ei sinänsä ole mutta lautasmalli on kyllä muuttunut, ei ehkä niinkään mitenkään isommaksi aamiaista lukuunottamatta mutta terveellisemmäksi ja koen tämän hyväksi koska muutosta on tullut jo. (aloitin treenauksen jo 5 päivää ennen valmennuksen alkua ja varsinainen ruokavalio alkoi 13.1 )

Mieliala on heitelly aikalailla ylä ja alamäkeä koska välillä nälkä hiipii tooosi pahasti,aamuyöllä varsinkin ku herään yösyötölle maha kurnii, ei mikään mukava tunne, lasi vettä ja takasin pehkuihin oottaan että saan veettyä sen smoothien naamariin! Tämä on kuitenki ohimenevä tunne, pienten kanssa ei vaan yksinkertasesti ehi syyä aina sillon ku olis nälkä, mutta nyt oon osannut pitää siitä huolen että syön, ennenku tulee nälkä. Pääasia kuitenkin että pienet ensin, sitten syön vasta itse, olkoot vaikka 4h viime syönnistä menny ja vaikka kuinka heikottais, thats meeee :D 

Vähän ehkä risoo mieltä tämä dieetin ajankohta, kun meille on tulossa tytsyjen kanssa mökkireissu, mutta en aio ottaa siitä sen suurempaa ressiä.. Syön ja juon, mitä nyt kohtuullisuus tässä tarkoituksessa meinaa, se jääpi nähtäväksi :) 


On ehkä vähän vielä hakusessa tää kirjottaminen, mutta Treenaamalla kait siitäki hyvä tulee! ;D


Ajatuskaa ei oikeen juokse koska alkaa olla juurikin mun päivällisaika...! Mulla on kaaameeee nälkä! Jännä juttu että sitä nykyään kattoo kelloa ja odottaa sitä seuraavaa syömiskertaa.. Mie oon varmaan niiin pulassa jos tästä määrästä jotain vähenee!??