19. toukokuuta 2014

Kesä pilkistää; minä ja lapset nautimme siitä! :)

 Ulkoilemme aina kun vain kerkeämme tai ei ole muuta ohjelmaa/huono sää. Ulkoilusta on tullut tärkeä osa meidän rutiineja ja itse pidän niistä melko tiukasti kiinni koska muuten on koko paketti levällään, ainakin meillä... :)
Lapset nauttivat ja minäkin, mielummin olen kesällä ulkona vaikka kuuma onkin, lapsillakin on mukavempaa touhuamista siellä ja meidän pihapiiristä löytyy tuttuja perheitä jotka yleensä ovat yhtäaikaa pihalla niin aika kuluu todella nopeasti ja äitikin saa rupatella toisten kanssa..:)

Kävimme pari päivää sitten kävelyllä. Esikoinenhan tallustaa jo reippaasti itse pitempiäkin matkoja, mutta istuu silti kyydissäkin välillä. Tässä olemme matkalla meidän lähellä olevan lammen puistoon.


Minusta on ihana kun sinne menee tuo pitkospuu reitti ja O tykkää varsinkin kävellä siitä metsän keskeltä :)  

Tämä meidän pienempi mussukka ei ole yhtään niinkuin veljensä oli pienenä.. O ei maistellut hiekkaa saatikkaan pystynyt koskemaan kun se oli niin inhottavan tuntoista. L möyryää jo hiekkalaatikolla, haluaa olla koko ajan touhussa matkassa ja pistää hiekkaa suuhun ja maistelee keppejä ja mitä kaikkea sieltä pihalta nyt suuhunsa saakin, tarkkana täytyy olla :) Istumaan kun hiekkikselle laittaa, se on samantien menossa etiäppäin :) minun pieni mutta silti jo muka niin iso poika <3.. Ja nämäkö pitäisi parin kk päästä raaskia jättää toisten hoidettavaksi, kyllä äitin sydän saa ison raapaisun!  
 Tässä ompi vähän meidän sisätouhuja mitä hoksasin nappasta, eiliseltä ja tältä päivältä, tänään olemme aamupäivän viettäneet ulkona ja nyt lapset nukkuvat.

L on mahoton möyrijä; kiipeää, ryömii, piiloutuu, nousee pyykinpesukonetta vasten ja työntää pään sisään, menee koiran ruokalaatikon päälle katteleen ja joka paikkaan mihin vain pääsee ja missä on ovi auki :D Uloskin meinaa aina karata kun ovi jää vähänkin auki, silmät täytyisi nyt olla selässä siis! Siksi minulla ei varmaan mahda olla  oikeen aikaa mihinkään kun täytyy vahtia,leikkiä, viihdyttää, tehdä ruokaa, pestä pyykkiä ja piettää koti kunnossa :D mutta rakastan sitä ja lapseni ovat tyytyväisiä :)

Olen alkanut itse "vihata" tuota muovailuvahaa kun se on niiiiin kovaa murenevaa..äh..vaikka kastelenkin sitä aina se vaan murenee ja on vaan niin sotkuista! Toki se vielä meillä leikeissä on, en ole kehdannut heittää roskiinkaan!

Äitini oli tilannut sisaruksilleni kuvassa näkyvää taikahiekkaa joka käy kuin muovailuvahasta, vaikkei olekkaan värikäs mutta meillä O tykkää leikkiä ja painella siihen kuvioita, se "sulaa" kädestä kun laittaa sitä nyrkkiin ja se ei kuivu vaikka olisi kuinka kauan pöydällä.. :) Alhaalla linkki mistä löytyy tietoa ja videota :) Olen itse tykännyt ja meillä on tuota n.1kg verran :)

 http://www.leikkien.fi/WabaFun-Kinetic-Sand-Taikahiekka


           
    
Eilen illalla oli tarkoitus käydä lenkillä tuossa lähi Salessa mutta päätinki sitten ajaa auton Ounasvaaralle ja kiivetä hyppytornin portaille ja juosta vähän niissä. 7 kertaa ylhäällä kävin ja hommaan meni kaikkineen 37 min. Se oli kivaa ja ilmakin oli mukava vielä illasta! Ensiviikolla aion kavuta uudestaan, siellä vaan paikka paikoin on edelleenkin lunta reitillä! :)

Ensi kerralla kerron meidän kesäloma suunnitelmista enemmän :)

Nauttikaa auringosta! :)


2 kommenttia:

  1. Kyllä te ootta niin hyvää seuraa :) Mitä ihmettä me tehdään kun teillä alkaa toisenlainen arki...apua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös :) Mehän ulkoillaan kyllä ehdottomasti jos samaan aikaan ollaan kotiutumassa kun ootte pihalla :) tai iltavuoroon mennessä aamullakin kerkeää ulkoilemaan ! :)

      Poista